Dokončovací práce na projektu „Školní zahrada ZŠ a MŠ Zbečník – relaxační zázemí pro rodiče s dětmi“

Plnění našeho projektu, jakož i termín dokončení, se blíží ke zdárnému konci.

V průběhu měsíce září bylo na pergolu instalováno oplechování a střešní krytina pokrývačskou firmou Martin Dankanič. Výběr střešní krytiny byl v celku jednoduchý. Samozřejmě, že bylo na výběr z mnoha krytin a možná i levnějších, ale snažili jsme se o to, aby vzhled pergoly co nejvíce ladil s budovou školy. Takže jsme se rozhodli pro střešní šablony z recyklovaného plastu, vzhledem imitující přírodní břidlici. S této nákladné investice nám vyšla vstříc firma Martin Dankanič a hlavně nám pomohlo město Hronov, za což mu patří náš velký dík.

V průběhu měsíce října jsme nakoupili a dovezli zatravňovací dlažbu. Což možná vypadá na první pohled jednoduše, ale ve skutečnosti to byl asi nejkomplikovanější a nejsložitější proces po dobu plnění našeho projektu. Nakonec se vše povedlo a musím poděkovat všem, kteří se podíleli na této složité operaci ;-)

Se složením a manipulací palet se zatravňovacími dlaždicemi nám dne 21.října pomohla firma Bezedos, která nám navíc věnovala a navezla jemný štěrk pro jejich pokládání. Než jsme ale mohli začít s pokládáním zatravňovacích dlaždic, bylo nutno štěrk na ploše pod pergolou vyrovnat a zhutnit. Požádali jsme proto firmu David Matyska, která nám dne 22.října úpravu plochy zdarma provedla. Oběma firmám tímto moc děkujeme.

V pátek 8. listopadu jsme se opět sešli na školním pozemku a dokončovali jsme poslední práce, které nám zbývali. Naše šikovná děvčata vyplevala záhony podél chodníku a zasadila připravené keříky. Tímto byl náš proces obnovy pozemku před školou ukončen. Velký dík patří firmě Trees s.r.o. z Červeného Kostelce za skvělou spolupráci. 

Chlapi za školou pokračovali v pokládce zatravňovacích dlaždic na plochu pod pergolou. Šlo nám to téměř samo, protože tentokrát jsme měli stavební dozor, jak se patří. Fotografie jsou toho důkazem :-)

V současné době zbývá doladit pár detailů na zatravňovací dlažbě, což je otázkou jednoho odpoledne. Asi největší problém nyní spočívá v navezení hlíny k pergole a srovnání terénu v okolí pergoly. Máte li někdo malý nakladač a chuť nám pomoci, tak se prosím ozvěte.

 

Za Zbečník náš domov

Michal Lembej

 

Fotografie

 

 

 

 

V roce 2021 nás podpořili:

Město Hronov, Albi

 

V roce 2020 nás podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf

 

V roce 2019 nás podpořili:

Město Hronov, Albi, Umlauf, Wimex

 

V roce 2018 nás podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

Více zde: https://www.zbecnik.com/

Albi, Město Hronov

 

V roce 2017 nás podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

Více zde: https://www.zbecnik.com/

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič, PINstudio Jan Záliš

 

 

V roce 2016 nás podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Petr Čuhanič

 

V roce 2015 nás podpořili:

Albi, Wikov MGI a.s., Město Hronov, Kadeřnictví Marcela Pavlíčková, Petr Čuhanič

 

V roce 2014 nás podpořili:

Město Hronov, Erika copy, Umlauf, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič, Kateřina Smutná

 

V roce 2013 nás podpořili:

Město Hronov, Fond T-Mobile, Bezedos, CES-EKO, Trees s.r.o., Proto.cz, s.r.o., Martin Dankanič, David Matyska, Miroslav Vlach, Petr Čuhanič

 

V roce 2012 nás podpořili:

Město Hronov, Rivet Factory Česká republika s.r.o., Kateřina Smutná, Petr Čuhanič

 

Děkujeme za podporu.